Το ροζέ κρασί με "PEPLO" καλοκαιριού που σερβίρει κάθε αιθέρια στιγμή

Το Peplo είναι το κομψό ροζέ κρασί της Domaine Skouras που βγάζει πανιά για ένα καλοκαίρι όλο γεύση και φινέτσα.

Κτήμα Σκούρας

Ετοιμάζοντας κανείς το καλοκαίρι του το οποίο είναι και προ των πυλών δεν είναι δυνατόν να μην σκεφτεί και τις αιθέριες συνθήκες οι οποίες θα το συνοδεύουν. Μία από αυτές φυσικά και είναι οι οινικές απολαύσεις που κατά την θερινή περίοδο παίρνουν άλλη μορφή, άλλο χρώμα, άλλη υπόσταση και συστήνουν διαφορετικές τάσεις στο ποτήρι σας.

Σε ένα θερινό σκηνικό είτε στο νησί είτε στη πόλη πριν ξεκινήσετε τις καθιερωμένες διακοπές σας δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα τέλεια παγωμένο ποτήρι κρασί. Οι φρέσκιες, δροσερές και φρουτώδεις προτάσεις είναι και αυτές που έχουν τα πρωτεία όπως επίσης και κάποιες ποικιλίες που για την καλοκαιρινή σεζόν ταιριάζουν γάντι σερβίροντας τις πιο αιθέριες στιγμές.

Για αυτό επειδή δοκιμάσαμε το κρασί εκείνο που αποτελεί ένα από αυτά που θα κάνει το καλοκαίρι σας πιο ενδιαφέρον και φυσικά γευστικό το προτείνουμε ανεπιφύλακτα και δίνουμε ήδη τα ποτήρια του κρασιού για το 1ο σερβίρισμα. Πρόκειται για μία κομψή αλλά ταυτόχρονα επιβλητική πρόταση με λεπτεπίλεπτη προσωπικότητα καθώς και ένα αναπάντεχο αραχνούφαντο πέπλο.

Με τρεις διαφορετικές καταγωγές αλλά με ένα τελικό σύνολο με πολυπλοκότητα και φρεσκάδα. Το Peplo είναι το ροζέ κρασί του Κτήματος Σκούρα το οποίο ήδη έχει απασχολήσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσει να γεμίζει τα ποτήρια σας για τη φετινή σεζόν. Από 3 διαφορετικά σταφύλια και με 3 διαφορετικές οινοποιήσεις δένει αρμονικά κάτω από ένα μαγικό πέπλο που έχει γούστο και στυλ.

Κτήμα Σκούρα

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Απαλό κοραλί 
Τύπος: Ξηρό
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Syrah, Μαυροφίλερο 
Παραγωγή: 2023 
Παραγωγός: Κτήμα Σκούρα
Αλκοόλ: 12,5 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Νεμέα 
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 9-10°C
Παραγωγή: 2024 (εσοδείας 2023)
Παλαίωση: 3 χρόνια 

Τι παρακολουθούμε λοιπόν σε αυτό το κρασί; Η σύνθεση του προέρχεται από το Αγιωργίτικο με προέλευση την Νεμέα, από Syrah με προέλευση την Αργολίδα και από Μαυροφίλερο απευθείας από την Μαντινεία. Ένα ταξίδι σε τρεις διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες της Πελοποννήσου με την καθεμία να προσδίδει τη δική της νότα και προσωπικότητα. Όλα τα σταφύλια προέρχονται κατά βάση από ορεινούς αμπελώνες με την ποικιλία Αγιωργίτικο να ζυμώνει σε βαρέλια ακακίας, το Syrah να παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το Μαυροφίλερο να εκχυλίζεται μαζί με τη φλούδα του σε αμφορείς.

Ποιο είναι όμως το μυστικό πίσω από αυτή τη φιάλη η οποία τελικώς έδωσε και το όνομα στο κρασί. Το "μυστικό” λοιπόν ή καλύτερα η λεπτομέρεια βρίσκεται στου αμφορείς. Εκεί λοιπόν όπου οι φλούδες του Μαυροφίλερου εμβαπτίζονται και ελέγχονται για να μην ξεραθούν, τυλίγονται μέσα σε ένα τουλπάνι ή αλλιώς πέπλο, ένα ύφασμα βασικά με την βοήθεια του οποίου πιέζεται η μάζα ώστε να βγει το νεαρό κρασί.

Είναι το Peplo, 3 προσωπικότητες σε 1 και ξετυλίγει το καλοκαίρι σου

Κάνει εμφάνιση summerly με ένα χρώμα λαμπερό, απαλό κοραλί με τις ανταύγειες κόκκινου χρυσού να δίνουν αυτή την πινελιά που κάνει την διαφορά. Με αρώματα που ελκύουν κάθε οινόφιλο να το απολαύσει δίπλα στη θάλασσα και όχι μόνο. Με τα κόκκινα φρούτα όπως κεράσι και φράουλα να κυριαρχούν, με εσπεριδοειδή, γκρειπφρουτ, λευκά άνθη και μέλι αλλά και με μία νότα ορυκτότητας, όλα μαζί να καθιστούν την μύτη εντυπωσιακή.

Το στόμα σε δεύτερη φάση έχει νεύρο και οξύτητα, είναι δροσερό και πολύπλοκο. Τα αρώματα της μύτης συνεχίζουν και εδώ να κάνουν αίσθηση αλλά ταυτόχρονα η παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών είναι αυτά που πρωταγωνιστούν με την επίγευση να έχει διάρκεια όπως θα ήθελες να είχε η δική σου θερινή εποχή.  

Κτήμα Σκούρα

Με τι συνδυάζεται

Food pairing

Το Peplo είναι ένα κρασί για κάθε ώρα της ημέρα που σημαίνει είτε by the glass είτε με γευστικούς συνδυασμούς καταφέρνει να δώσει στον ουρανίσκο μία μακρά απόλαυση. Για ένα χαλαρό μεσημέρι στη θάλασσα που θέλει κανείς να απολαύσει το μπάνιο ή την θέα μαζί με ένα πλατό με μαλακά τυριά όπως μπρι (brie) ή με μία γραβιέρα ελαφριάς ωρίμανσης ακόμα και με ένα φρέσκο κατσικίσιο τυρί, μία παρμεζάνα ή ακόμα και ελαφρώς πικάντικα αλλαντικά.

Σε ένα lunch αξίζει να συνδυαστεί με ζυμαρικά με γαρίδες, με ένα κριθαρότο με καραβίδες και ψάρια τηγανητά όπως παραδείγματος χάρη, τα μπαρμπόυνια. Εξαιρετικός συνδυασμός είναι ο ψητός σολομός με λαχανικά και σάλτσα ταρτάρ. Φυσικά τα καλοκαιρινά μαγειρευτά όπως γεμιστά, μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα τομάτας και καψαλισμένη φέτα, τοματοκεφτέδες είναι σούπερ must με το συγκεκριμένο κρασί. Το dinner μπορεί να έχει πιάτα ταυλανδεζικης κουζίνας, βεβαίως το σούσι στέκει δίπλα στο Peplo μοναδικά όπως επίσης και ταλιατέλες με κοτόπουλο και σάλτσα λιαστής τομάτας

Στα επιδόρπια τώρα το Peplo έχει extra χάρη με μία τάρτα με φράουλες, με ένα δροσερό cheesecake, με μία τάρτα με κρέμα γιαουρτιού, σταφύλια και λευκή σοκολάτα αλλά και με ένα κέικ με κεράσια και γλάσο από λικέρ του ομώνυμου φρούτου. 

www.skouras.gr | facebook: Domaine Skouras | Instagram: @domaineskouras | τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751 023688

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα πρέπει να δεις στο αφιέρωμα "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της"

Μια λίστα με τα highlights του επετειακού αφιερώματος που σχεδίασε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
15/07/2024

"Νατέλα: Δεκαοχτώ χρόνια χωρίς τον Άλεξ": Η νέα σειρά podcast του istorima

Μια αληθινή ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του, με την υπογραφή του οργανισμού συλλογής προφορικών ιστοριών istorima.

ΥΠΠΟ: Θωρακίζεται το Κάστρο της Κορώνης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο, όπου υλοποιείται μεγάλο τεχνικό έργο στερέωσης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεφίλ διήμερο στην Τεχνόπολη

Διπλό ραντεβού στην Τεχνόπολη για το Athens Open Air Film Festival και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/7.

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού

Ο αρχαιολογικός χώρος αποκτά μία νέα πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές.

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.